Sabda Rasulullah saw Vs. Ramalan Nostradamus

Posted by DZULASREE @ Asree Sug on Monday, July 13, 2009 2 ulasan


Seorang Ahli Astrologi (Ahli Nujum) Francis abad ke-16 bernama Nostradamus seorang pelajar perubatan yang ditendang dari Universiti, menjadi ahli Nujum setelah beberapa waktu menjadi peniaga.

Walau pun beliau dikenali sebagai penganut Kristian Katolik tetapi ibu bapanya adalah penganut Yahudi yang taat. Maklumat lanjut tentang riwayat hidupnya sila ke http://ms.wikipedia.org/wiki/Nostradamus.

Beliau dikenali sebagai seorang peramal yang hebat setelah menjadi panel Bomoh kepada keluarga Diraja Francis malah menjadi perawat Istana. Dari sinilah beliau mula mengembangkan tulisannya dengan pelbagai ramalan. Hingga hari ini ramalannya telah menjadi rujukan utama masyarakat Dunia yang berjiwa kosong. Sebagaimana yang dilaporkan oleh Google bahawa berjuta hit melanda ke atas laman-laman web yang ada kaitan dengan ramalan-ramalan Nostradamus. Persoalannya benarkah ramalannya terhadap kejadian-kejadian akhir zaman seperti yang didakwa oleh penganut NOSTRADAMUS ini?

Ternyata walau pun ada ramalannya yang telah terjadi tapi beratus-ratus ramalannya telah didapati tidak pun berlaku. Zaman semakin meninggalkan segala ramalannya namun hanya sedikit yang dianggap benar itu pun "sipi-sipi" sahaja. Ada yang persoalkan samada ia benar-benar ramalan Nostradamus atau pun penipuannya semata-mata atau pun bisikan-bisikan jin dan Syaitan sahaja?

Ada yang beranggapan Nostradamus telah meniru Sabda Rasulullah saw tentang kedatangan akhir zaman seperti yang telah sabit dari hadith-hadith Mutawatir Baginda saw. Perlulah difahami bahawa ketika zaman Nostradamus umat Kristian telah menghadapi kekalahan Perang Salib yang memalukan ditangan para tentera Muslimin Salahuddin Al-Ayyubi. Abad ke-16 adalah misi membalas dendam umat Nasrani Eropah untuk mengkristiankan seluruh dunia sebelum sempat diIslamkan oleh Muslimin. Sebagaimana kedatangan Spanyol ke kepulauan Sulu dan Nusantara sendiri bermula seawal kurun ke-14 lagi.

Persoalannya benarkah Nostradamus meniru ramalan akhir zaman Rasulullah saw atau pun tidak, bergantung kepada penilaian pembaca setelah selesai membaca artikel ini. Kalau punlah ramalan Nostradamu itu benar maka siapa yang lebih benar ramalannya? Ramalan Rasulullah saw atau ramalan Nostradamus yang benar? Nabi Muhammad saw adalah Nabi atau Rasul yang diutus Tuhan sedangkan Nostradamus seorang peramal dan ahli nujum Istana.

Menurut Nostradamus, pada tahun 2000 ke atas akan berlaku bala bencana ke atas dunia seperti ribut dan gempa bumi dan ramai kematian, ini persis dengan ramalan Nabi Muhammad saw tentang akhir zaman. Tinggal lagi Nostradamus meletak tahun yang lebih spesifik. Di Peru satu negara Amerika Latin pula telah dijumpai satu kalendar Kuno kaum Maya, meletakkan tahun 2012 sebagai penamat kepada kalendar mereka. Para ahli Astrologi menyatakan ia (Kalendar Maya berakhir 2012) bukanlah kepada penamat Dunia tetapi hanya kiraan hari dan tahun kaum Maya yang mereka sendiri tidak pernah nyatakan bahawa penamat 2012 adalah hari kiamat.

Sila baca 10 ramalan Nostradamus yang dikatakan tepat itu. Klik ke laman forum di http://www.forumkami.com/ untuk mengetahui 10 ramalan Nostradamus yang dikatakan tepat itu. Kemudian bandingkannya dengan Sabda Nabi Muhammad saw seperti yang penulis paparkan dibawah:

Antara ramalan Rasulullah saw tentang akhir zaman (kita umat Islam tidaklah menyebut sabda Rasulullah saw sebagai ramalan melainkan ialah wahyu. Istilah "ramalan" diguna pakai sekadar perbandingan dengan Nostradamus):

TANDA-TANDA QIAMAT

1) Penaklukan Baitulmuqaddis
1.1) Negara Arab (kembali) menjadi padang rumput dan sungai

2) Zina bermaharajalela,
2.1) banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang
2.2) manusia mewarnai rambut di kepalanya dengan warna hitam supaya kelihatan muda
2.3) Akan terdapat ramai anak luar nikah.

3) Pemimpin yang terdiri dari orang yang keji, jahil dan fasik,
3.1) orang (yang bodoh dan) hina mendapat kedudukan terhormat
3.2) Kekayaan umum dikuasai segelintir orang tanpa kebenaran dan tanpa rasa takut, termasuk rasuah dan mengambil harta secara tersembunyi.
3.4) Penguasa undang-undang semakin ramai yang menunjukkan semakin banyak kerosakan
3.5) Penjualan jawatan atau kepemimpinan
3.6) Munculnya gayahidup mewah dan manja di kalangan umat Islam
3.7) Orang fasik dimuliakan sedangkan orang mulia dan terhormat direndahkan

4) Bermaharajalela alat muzik

5) Menghias masjid (dengan indah) dan membanggakannya

6) Munculnya kekejian, memutuskan kerabat dan hubungan dengan tetangga tidak baik

7) Ramai orang menuntut ilmu kerana pangkat dan kedudukan

8) Ramai orang soleh meninggal dunia

9) Mengucapkan salam kepada orang yang dikenalnya sahaja
9.1) Orang akan membina hubungan dengan orang tak dikenali dan memutuskan hubungan dengan yang rapat dan disayangi

10) Bulan sabit kelihatan besar

11) Banyak dusta, tidak tepat dalam menyampaikan berita,
11.1) sifat bohong menjadi satu kebiasaan
11.2) saksi palsu
11.3) Akan terdapat banya pengkritik, pembawa-cerita, penikam-belakang dan pengejek dalam masyarakat
11.4) Berkurangnya sifat amanah

12) Orang akan melakukan hubungan sejenis.

13) Terasa berat untuk menjalankan syariah

14) Lelaki mentaati isterinya tetapi menderhakai ibunya
14.1) Lelaki berkasar dengan bapanya tetapi beramah dengan rakannya
14.2) Lelaki dihormati bukan kerana budi dan kebaikan tetapi kerana takut akan kejahatannya
14.3) Mendahulukan lelaki menjadi imam bukan kerana ilmu tetapi kerana suara...
14.4) Isteri membantu suamiya berdagang (atau berpangkat lebih besar)

15) Suara manusia meninggi (menjerit dan berteriak) di masjid-masjid

16) Memandang rendah kepada darah (pertumpahan darah)

17) Banyak orang berharap untuk mati kerana banyaknya kekacauan ataupun kesengsaraan

18) Banyaknya berlaku gempa bumi

19) Banyaknya berlaku huru-hara yang menyebarkan kejahatan

20) Banyaknya berlaku pergaduhan dan pembunuhan

21) Munculnya mati mendadak atau mati secara tiba-tiba

22) Masjid dijadikan jalan (laluan) - iaitu seseorang muslim melalui masjid tanpa melakukan solat (atau dijadikan Muzium untuk lawatan pelancong)
---------------------------------------------------------
Keluar sejenis binatang dari bumi bernama Daabatul Ardii.
Lahirnya Dajjal.
Keluar asap tebal.
Turunnya Nabi Isa A.S.
Kemunculan Imam Mahdi.
Matahari terbit dari arah barat.
Keluarnya suku Ya'juj dan Ma'juj.
Diangkat Al-Quran dan perkara-perkara yang baik
Runtuhnya Ka'abah
Terdengar tiupan sangkakala pertama.
Ada adzan tak di jawab
--------------------------------------------------------

Tulisan berwarna biru adalah tanda Qiyamat dan itu belum berlaku. Sedangkan yang berwarna merah telah pun berlaku malah sedang berlaku sekarang ini. Ternyata "ramalan" Rasulullah saw lebih tepat dan benar bukti dari Kerasulan Baginda saw.

Siapa lebih benar antara dua di atas? Sebenarnya ramalan Nostradamus telah diguna oleh Yahudi dan merekalah (Nasrani-Yahudi Zionist) yang merialisasikannya. Meletupnya dua bangunan di New York adalah kerja mereka, benarkah? Mahu bukti?

Asree
  1. nostradamos dilahirkan setelah perang salib di mana segala kitab2 Islam dirampas oleh musuh2 (kristian). Nostradamos memang mengkaji ilmu2 mistik di khutub khanah negaranya dan tidak hairanlah bayak rahsia ilmu2 Islam dia tahu. Dan, mungkin juga dia tahu tentang hadis2 nabi Muhammad saw dan dia buat versi yg difahami sendiri. Tidaklah mustahil nostradamos itu meramal dgn tepat, saya tidak hairan. saya pasti, ilmu nostradamos adalah ilmu yg diculik dari kitab2 rampasan perang salib. saya tidak mengkaji secara mendalam tapi saya membuat rumusan kasar berdasarkan kedudukan geografi negara kelahiran nostradamos, related dgn tahun2 kelahiran ilmuwan2 islam spt ibnu sina, al farabi dll. carilah di maya internet ini, dan percayalah, ramalan nos tu memang bukan yg asli. dia adalah penciplak!

  1. Nostradamus mencuri fakta-fakta dari Kitab Al Quran.Apapun Kafir Laknatullah juga beriman kepada Hadis Nabi Muhammad dan Al Quran.Tak Heranlah Islam 100% benar

Post a Comment